Over ons

Over ons

Van links naar rechts: Luc Remers, Ruben Schiks, Suzan Vermeulen,
Will van Sommeren, Brugt Peper, Lotte Martini en Arno de Krijger (Foto: John van Gelder).

Dorpskrant Puiflijk is een initiatief van Brugt Peper, Kim Teijema, Will van Sommeren, Lotte Martini, Luc Remers en Ruben Schiks.

Het idee voor een dorpskrant ontstond tijdens een drukbezochte informatieavond eind 2019 over de toekomst van dorpshuis De Lier. Er waren daar mensen die zich afvroegen wat er allemaal te doen is in het dorpshuis, welke verenigingen en instellingen er gebruik van maken. Welke activiteiten vinden er zoal in Puiflijk plaats? Zou het niet handig zijn om daarover een informatieblaadje te maken? Nou, dat kon, dit ‘informatieblaadje’ werd een eigentijdse, volwaardige Dorpskrant die sinds oktober 2020 vier keer per jaar huis-aan-huis wordt verspreid in Puiflijk en delen van Druten.

Dorpskrant Puiflijk wil verbinden, wil er zijn voor alle dorpsbewoners, jong en oud, wil initiatieven ondersteunen op het gebied van leefbaarheid, informatief en onderhoudend zijn.

Het team achter Dorpskrant Puiflijk vergadert gemiddeld eens per maand over de invulling van de krant. Inmiddels is er een vrijwilligersnetwerk rondom Dorpskrant Puiflijk ontstaan, waarbij met recht gezegd mag worden: voor én door het dorp.