Nieuwsbericht

Hans Barten brengt rivierenland in beeld met fotoboek

Hans Barten wil zijn fascinatie voor het Hollandse rivierenland graag delen. De bekende Maas en Waalse fotograaf, opgegroeid in Puiflijk, brengt het rivierenlandschap in zijn nieuwe fotoboek ‘Land van de rivier’ fraai in beeld.

Zijn fotowerk toont behalve de herkenning verrassende uitersten waar veranderingen rondom de rivier zichtbaar zijn. Aaneengeschakelde scènes ontsluiten een boeiend verhaal over het rivierenland in alle situaties en seizoenen; het ritme van kleurige landschappen, zwart-wit structuren van het akkerland waar passanten door weer en wind een weg vinden. Schrijver Thomas Verbogt heeft speciaal voor dit boek een aantal begeleidende columns geschreven.

Speciale band
“Recentelijk lieten extreme overstromingen zien dat het veranderende klimaat ongehoorde invloed heeft op ons dagelijks leven. Toch hebben mensen die nabij een rivier wonen en werken vaak ook een speciale band met de rivier en het omringende landschap”, vertelt Barten. “Waar Moedernatuur heerst en reageert, blaast de wind langs de rivier tegen het decor van beroemde Hollandse luchten die beeldmakers zoals ik al eeuwen inspireren.”

Wie zelf het beeldverhaal over het rivierenland door de lens van Hans Barten wil ervaren kan het boek op voorinschrijving bestellen via: post@blikopholland.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.hansbarten.nl.