Nieuwsbericht

Burgemeester Sigrid Sengers maakt kennis met Puiflijk

Aankomende vrijdag brengt burgemeester Sigrid Sengers een bezoek aan Puiflijk. Het bezoek vindt plaats in het kader van een kennismakingsronde langs de vijf kerkdorpen in de gemeente Druten. Op het programma staan onder meer een rondleiding in en rond de Oude Toren, een bezoek aan Tijssen uw Versspecialist en een afsluitende lunch bij B&B De Knechtenkamer.

De kersverse burgemeester nam zelf het initiatief om met ieder dorp in haar gemeente nader kennis te maken. Door belangrijke of bijzondere plekken te bezoeken en met inwoners in gesprek te gaan, hoopt ze een goed beeld te krijgen hoe het is om te wonen en te leven in de verschillende dorpen. Een aantal inwoners is gevraagd om te zorgen voor de ontvangst en de samenstelling van het programma. In ons dorp hebben Marcel van der Velden, Berto Buis, Claudia van Ooijen, Machteld Walraven en Ruben Schiks de organisatie voor hun rekening genomen.

Rondgang door Puiflijk
Gestart wordt aanstaande vrijdag met een rondgang langs verschillende plekken in Puiflijk, die samen een zo breed mogelijk beeld geven van het dorp. Gestopt wordt onder meer bij Reijnen Sierteelt, Tijssen uw Versspecialist, basisschool ’t Geerke en dorpshuis De Lier. Vanzelfsprekend wordt ook de Oude Toren niet over geslagen, net als de voormalige Johannes de Doperkerk. Na een bezoek aan kinderdagverblijf de Boerenbende en voetbalvereniging S.C.P. wordt verder een kijkje genomen op de biologische melkveehouderij van de familie Hanenberg.

Verenigingsleven in het zonnetje
Afsluitend vindt er een lunch plaats op het schilderachtige erf van boerderij Laag Vliervoet, thans beter bekend als B&B De Knechtenkamer, waarbij ook het Puiflijkse verenigingsleven in het zonnetje wordt gezet. Afgevaardigden van verenigingen en stichtingen uit Puiflijk zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ontmoeting staat tijdens dit smakelijke samenzijn centraal.

De lunch is besloten en enkel voor genodigden. Mocht u meer informatie willen over het bezoek van de burgemeester, of een kijkje willen nemen bij één van de andere locaties, dan kunt u contact opnemen via fam.ooijen@upcmail.nl.

[Foto: John van Gelder]