Nieuwsbericht

Oude Toren te beklimmen tijdens Open Monumentendag

Aankomende zondag 10 september is het Open Monumentendag. Onze Oude Toren is die dag geopend voor publiek. De aanwezige bestuursleden van de stichting die zich bezighoudt met de toekomst, vertellen bezoekers die dag informeel over de renovatie- en verbeterplannen. Verder worden er lezingen gegeven en kan men de toren beklimmen.

In totaal zijn in onze streek 26 momenten te bezoeken tijdens Open Monumentendag. Voor wie meerdere locaties wil bezoeken is een mooie fietsroute uitgestippeld. De eerste 10 bezoekers aan de Puiflijkse Oude Toren krijgen een gratis boekje, met daarin onder meer de routekaart.

Lezingen
De mannen van de Oude Toren-stichting beogen verder een laagdrempelige ontvangst van bezoekers. Zij gaan graag informeel met belangstellenden in gesprek over de toekomstplannen die de stichting heeft, om van de Oude Toren een levend en klinkend monument te maken. Wie (ter plekke) een idee heeft is bovendien van harte welkom om dat te delen. Om 11.30, 14.30 en 15.30 uur worden verder korte lezingen aangeboden. Daarin worden de restauratie- en verbeterplannen gepresenteerd.

Beklimmen
Wie geen hoogtevrees heeft, kan tot slot de toren op eigen gelegenheid beklimmen. Boven heeft men een prachtig uitzicht over de terp en het dorp. Let wel: het beklimmen de toren is niet mogelijk tijdens de lezingen.