Nieuwsbericht

Burgemeester Sigrid Sengers maakt kennis met Puiflijk

Vrijdag 8 september was burgemeester Sigrid Sengers te gast in Puiflijk. Haar bezoek vond plaats in het kader van een kennismakingsronde langs de vijf kerkdorpen in de gemeente Druten. Ons dorp had daarbij de primeur.  

De kersverse burgemeester nam zelf het initiatief om met iedere kern in haar gemeente nader kennis te maken. Door belangrijke of bijzondere plekken te bezoeken en met inwoners in gesprek te gaan, hoopt ze een goed beeld te krijgen hoe het is om te wonen en te leven in de verschillende dorpen. Een aantal inwoners is gevraagd voor de samenstelling van het programma. In ons dorp namen Marcel van der Velden, Berto Buis, Claudia van Ooijen, Machteld Walraven en Ruben Schiks de organisatie en ontvangst voor hun rekening.

Rondgang door Puiflijk
Het bezoek van de burgemeester ving aan met een rondgang langs verschillende plekken in Puiflijk, die samen een zo breed mogelijk beeld geven van het dorp. Zo ging de burgemeester naar de kwekerij van Reijnen en de verswinkel van Tijssen, en nam ze een kijkje bij basisschool ’t Geerke en dorpshuis De Lier. Vanzelfsprekend mocht ook een bezoek aan de Oude Toren en de voormalige Johannes de Doperkerk niet ontbreken. Na nog een stop bij kinderdagverblijf Boerenbende en voetbalvereniging SCP, sloot ze haar tour af op de biologische melkveehouderij van de familie Hanenberg.

Verenigingsleven in het zonnetje
Afsluitend vond er een lunch plaats op het schilderachtige erf van boerderij Laag Vliervoet – beter bekend als B&B De Knechtenkamer – waarbij tevens het Puiflijkse verenigingsleven in het zonnetje werd gezet. Afgevaardigden van verenigingen en stichtingen uit Puiflijk waren uitgenodigd om bij de lunch aanwezig te zijn. Ontmoeting stond tijdens dit smakelijke samenzijn centraal.