Nieuwsbericht

Puiflijk heeft primeur met eerste containertuintjes

Afgelopen maandag onthulde wethouder en dorpsgenoot Ronald Thoonen, samen met Jeroen Vrolijks, manager klant &advies van Dar, twee zogenoemde containertuintjes rond de ondergrondse afvalcontainers bij dorpshuis De Lier. De tuintjes zijn bedoeld om de omgeving op te fleuren en bijzetafval te voorkomen.

Vergroening van de afvalcontainers is een pilotproject van de gemeente Druten en Dar. Eerder realiseerde afvalinzamelaar Dar al containertuintjes in de gemeente Nijmegen. Ons dorp heeft de primeur in de gemeente Druten. Wethouder Thoonen is verheugd met het initiatief: “Met de containertuintjes maken we de omgeving van de afvalcontainers aantrekkelijker. We hopen natuurlijk het deze nieuwe uitstraling aanspoort om de buurt netjes en schoon te houden.” Als de resultaten goed blijken, dan zullen andere dorpen in de gemeente volgen.

Voordelen containertuintje
Het plaatsen van een containertuintje heeft veel voordelen. In het tuintje staan ongeveer 10 soorten sedumplantjes, die – naast vergroening – regenwater vasthouden en de biodiversiteit verhogen. “De tuintjes zijn zelfvoorzienend en staan in bloei van mei tot en met september”, legt Jeroen Vrolijks uit. “Bij Dar werken we graag samen met de gemeente en bewoners aan een schone en frisse omgeving. De containertuintjes helpen hierbij. Samen maken we zo méér van de ruimte waarin we leven. Dit is goed voor mens en milieu.”

Meer informatie over het containertuintje in de gemeente Druten? Ga dan naar www.dar.nl/containertuintjedruten.

Foto door Dar. Wethouder Thoonen onthult samen met Jeroen Vrolijks, manager klant & advies van Dar, het eerste containertuintje in de gemeente Druten.