Nieuwsbericht

‘De Vliegende Hollander’ hoogtepunt jubilerend Oranjecomité

Aankomende woensdag 27 april, Koningsdag, kleurt Puiflijk weer Oranje. Dit jaar heeft het programma van Oranjecomité Puiflijk een extra feestelijk tintje, vanwege het 10-jarig jubileum van de stichting. Hoogtepunt vormt de nieuwe middagactiviteit ‘De Vliegende Hollander’.

In de ochtend wordt de 10e editie van Koningsdag Puiflijk ‘nieuwe stijl’ geopend door wethouder André Springveld bij de Oude Toren. Aansluitend vertrekken de deelnemers van de versierde fietstocht en kunnen koopjesjagers hun hart ophalen op de vrijmarkt.

Jong én oud
Naast deze traditionele elementen, bestaat het Koningsdag-programma opnieuw uit gevarieerde activiteiten voor jong én oud. Zo kunnen kinderen onder meer deelnemen aan een creatieve workshop, zwieren in een zweefmolen en genieten van uitdagende attracties als human bowling, aqua bubble walk, boogschieten en een BMX-parcours. Vanaf 11.30 uur schuiven iets meer dan honderd senioren uit ons dorp aan voor een smakelijke lunch in het dorpshuis, met een optreden van de bekende goochelaar Michel van Zeist.

De Vliegende Hollander
De nieuwe middagactiviteit ‘De Vliegende Hollander’ belooft in de middag te zorgen voor spanning en sensatie, voor zover deelnemers als publiek. De activiteit is een subtiele knipoog naar de eerdere zeepkistenraces, maar bevat veel nieuwe elementen, zo verzekert de organisatie. Bij de race, waaraan iedereen vanaf 12 jaar deel kan nemen (op voorinschrijving), stappen teams van twee deelnemers in zogenoemde ‘vaartuigen’ die speciaal voor de gelegenheid werden gebouwd door de enthousiaste dorpsgenoten Harm Megens, Bas Seising en Michiel de Haas. Burgemeester Corry van Rhee – Oud Ammerveld geeft om 14.15 uur het officiële startschot; de presentatie ligt in handen van Ron Bons.

Voor meer informatie over Koningsdag zie ook: www.koningsdag-puiflijk.nl.