Nieuwsbericht

Dorpsgenoten Inge en Wendy organiseren creatieve stipworkshop

Aankomend weekend vindt er een ‘stipworkshop’ plaats op initiatief van Puiflijkenaren Inge Buis en Wendy Kroes; de creatieve buurvrouwen die eerder dit jaar een Valentijnswandeling organiseerden in ons dorp. Voor hun nieuwste project werd gezocht naar een unieke locatie in de buurt; dat werd het monumentale Theekoepeltje aan de Drutense Waalbandijk.

“Wie dat iconische gebouwtje straks binnenkomt, kan met een klein trapje naar de eerste verdieping, die voor de gelegenheid helemaal zal worden omgetoverd tot een creatieve werkplaats met allerhande gestipte voorwerpen”, vertelt Inge enthousiast. “Als alle balkondeuren, ramen en luiken openstaan, dan biedt die plek een fantastisch uitzicht op de uiterwaarden en de Waal”, vult Wendy aan.

Leuke bezigheid
Een inspirerende omgeving dus voor een creatieve opdracht, maar wat houdt die dan precies in? “We gaan tijdens de workshop aan de slag met het schilderen van stippen op keramiek”, legt Inge uit. “Stippen die samen mooie figuren of patronen vormen; een leuke bezigheid voor zowel jong als oud.” Beginnende ‘stippers’, zo komen we verder te weten, kunnen aan de slag met eenvoudig te beschilderen voorwerpen, zoals een bord of theetipje. “Voor de meer gevorderde deelnemers kan dat een etagère of vaas zijn, maar ook kaarten en boekenleggers behoren tot de mogelijkheden.” Naast het stippen is er ook voldoende tijd om te ‘nippen’; voor een drankje wordt namelijk gezorgd, net als voor een hapje.

De stipworkshops vinden plaats op vrijdagavond 10 juni van 19.30 tot 22.30 uur en op zondagmiddag 12 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Deelname bedraagt 22,50 euro per persoon inclusief materialen, hapje, drankje en een verrassende goodiebag. Opgeven kan via: berto.ingebuis@upcmail.nl.