Nieuwsbericht

Dorpskerstborrel levert 500 euro op voor Oogcafé

Afgelopen vrijdag 16 december vond de eerste editie van de Dorpskerstborrel Puiflijk plaats. De activiteit werd georganiseerd door een aantal enthousiaste inwoners in samenwerking met Horeca de Lier, en kon worden gehouden dankzij een bijdrage van het Buurtfonds. 

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld opende de Dorpskerstborrel, samen met prins Niels en jeugdprins Joes, middels het ontsteken van de dorpskerstboom. Verder waren er op het plein voor dorpshuis De Lier enkele kraampjes, knisperende vuurtjes en optredens van Koor ’t Kum Goed en de Glühweinboys.

Heel Puiflijk Bakt
In het kader van de actie ‘Heel Puiflijk Bakt’ werden tijdens de borrel zelfgebakken taarten verkocht voor het goede doel: Oogcafé Druten. De actie leverde, samen met donaties van bezoekers en Horeca de Lier, een bedrag van 500 euro op. Harry van Deelen en Jan Jonge Vos, stuurgroep leden van het Oogcafé, kregen afgelopen week de daarbij horende cheque uitgereikt.

Tijdens de Dorpskerstborrel hielden de vrijwilligers achter het duofietsproject verder een prijsvraag, waarmee deelnemers een heerlijke kersttaart konden winnen. De heer Heurkens uit Puiflijk en de heer Budde uit Beneden-Leeuwen kwamen daarbij als gelukkige winnaars uit de bus.

Meer informatie over de duofiets is te vinden op www.oogcafédruten.nl.