Nieuwsbericht

Puiflijk heft het glas tijdens eerste dorpskerstborrel

Een kerstborrel voor heel Puiflijk, met knisperende vuurtjes, optredens van koren, een aantal kraampjes en winterse lekkernijen. Het geheel rond een grote dorpskerstboom op het plein voor De Lier. Vrijdag 16 december gaat het voor het eerst gebeuren, op initiatief van dorpshuisexploitant Frank de Jong. Hij hoopt zo veel mogelijk dorpsgenoten te mogen verwelkomen, om elkaar fijne feestdagen te wensen.

Zijn plan ontstond zeer recent. „In de week na de elfde van de elfde”, vertelt Frank. „Ons dorpshuis barstte dat weekend haast uit zijn voegen. Behalve het eerste grote carnavalsfeest van De Torenuilen, vond in hetzelfde weekend ook een ongekend drukke sinterklaasviering plaats. Tussendoor werd er nog gesport en vierde een 95-jarige dorpsgenoot haar verjaardag in De Lier.”

Een weekend dat volgens Frank illustratief is voor de gemeenschapszin die heerst in ons dorp. Want ondanks de teleurstelling over het stranden van de nieuwbouwplannen voor De Lier, weten inwoners het dorpshuis volgens hem meer dan ooit te vinden. „Puiflijk bruist al jaren en inwoners willen zo veel mogelijk samen ondernemen. Het dorpshuis vaart daar natuurlijk wel bij; daarom wil ik als exploitant graag wat terug doen.”

Ontmoeting en gezelligheid
En zo ontstond het idee voor een ‘dorpskerstborrel’, waarbij iedereen uit Puiflijk en omgeving welkom is om samen het glas te heffen. Het programma van die feestelijke bijeenkomst krijgt met de dag meer vorm. „Daarbij krijg ik hulp van een aantal enthousiaste dorpsgenoten, die de afgelopen weken mee hebben gedacht over de invulling”, vervolgt Frank. „Voorop staat dat het een informeel samenzijn wordt, waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staan.”

De kerstborrel vindt plaats op vrijdag 16 december, vanaf 18.30 uur, op het plein voor dorpshuis De Lier. Om 19.00 uur worden de lampjes in de dorpskerstboom officieel ontstoken, waarbij alle aanwezigen worden getrakteerd op een gratis glas glühwein of warme chocolademelk. Bij slecht weer vindt het programma binnen plaats.

Wie na het lezen van dit artikel ideeën heeft voor de kerstborrel, kan zich melden bij Frank via info@horecadelier.nl of telefoonnummer 06-51168100. Lukt het niet om een idee dit jaar nog uit te werken, dan misschien een volgende keer. Want wie weet welke nieuwe traditie uit deze borrel voort mag vloeien.