Nieuwsbericht

Energiecafé en pizzasessie in het dorpshuis

De gemeente Druten start op 3 november de duurzaamheidscampagne: Hoe duurzaam is Druten? In november en december organiseert de gemeente allerlei activiteiten. Zo zijn er energiecafés en pizzasessies in de verschillende kernen. Woensdag 3 november is ons dorp aan de beurt.

Een team van de gemeente doet Puiflijk die dag aan met een speciale bus, om met inwoners in gesprek te gaan over het thema duurzaamheid. Want voor een duurzaam Druten moet de gemeente samen met inwoners allerlei keuzes maken, zo laat men weten.

Energieneutraal
Hoe en waar gaan we energie opwekken? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? Tijdens de energiecafés en pizzasessies komt dit allemaal ter sprake. Wethouder André Springveld: “Ik vind het leuk om met inwoners in gesprek te gaan over deze belangrijke onderwerpen. De gemeente heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Dat kunnen we niet alleen. We roepen alle inwoners dan ook op: kom naar het energiecafé en praat mee!”

Tijdens de bijeenkomsten vinden er speeddates plaats en is er een inspiratiemuur en een videokast waar inwoners hun wensen en ideeën kwijt kunnen. Omdat men het belangrijk vindt dat ook de mening van jongeren (15 tot 25 jaar) wordt opgehaald; wordt voor hen een speciale pizzasessie georganiseerd. Zoals de naam doet vermoeden is dat een bijeenkomst, waarbij onder het genot van een lekker stuk pizza naar hun mening wordt geluisterd.

Aanmelden of meer informatie? Klik dan hier.