Nieuwsbericht

Herbouw clubgebouw SCP van start

Op de Schravenhof tekenen zich de eerste contouren van het nieuwe clubgebouw van SCP af. In de afgelopen weken zijn verschillende voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en inmiddels is de fundering al bijna klaar om gestort te worden.

Het is volgende maand alweer drie jaar geleden dat de kantine van de Puiflijkse voetbalclub door een felle brand in de as werd gelegd. In de afgelopen jaren moesten de leden daarom genoegen nemen met tijdelijk noodunits. Nu de eerste bouwwerkzaamheden zijn gestart gaat hun droom van een nieuw clubhuis binnenkort dan eindelijk in vervulling.

Wensen van deze tijd
Qua oppervlakte wordt het clubgebouw even groot als voorheen. Wel wijkt het nieuwe ontwerp in een aantal opzichten af van de accommodatie die er stond. Het gebouw gaat voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. Dat wil zeggen dat duurzaamheid een belangrijke plaats inneemt. Zo wordt het gebouw gasloos, voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Eyecatcher is de glazen pui die uitkijkt op het hoofdveld in plaats van alleen op het trainingsveld, zoals eerder het geval was.

Naar verwachting kan de club dan in het najaar van 2024 haar intrek nemen in het nieuwe clubgebouw.