Nieuwsbericht

Informatieavond over (woningbouw)ontwikkelingen

Op dinsdag 27 februari organiseert de gemeente Druten een informatieavond voor alle inwoners van Puiflijk. De gemeente praat belangstellenden graag bij over de Integrale aanpak in Puiflijk en de planning daarvan. Aanleiding voor de informatieavond is het plan om op de locatie Van der Zandt versneld woningbouw te realiseren.

De gemeente Druten werkte vorig jaar een plan uit om Puiflijk toekomstbestendig te maken: dit heet de Integrale Aanpak Puiflijk. Hierover ging men vorig jaar al met inwoners in gesprek, tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis. Daarna is het wat stil geweest. Dat komt volgens een woordvoerder door een ontwikkeling die op het pad van de gemeente kwam. De provincie Gelderland heeft namelijk gevraagd of er plek is voor extra woningen. Een mogelijk plek voor deze woningbouw is het terrein van Van der Zandt. In het begin zou deze bouwlocatie niet meegenomen worden in de Integrale Aanpak Puiflijk. Maar, omdat nu van de provincie toch eerder dan 2030 ontwikkeld mag worden, wil de gemeente deze ontwikkeling toch meenemen in het integrale plan.

Wensen en ideeën
Tijdens de informatieavond blikken medewerkers van de gemeente ook graag terug op de ‘dromen voor Druten’, die vorig jaar zijn opgehaald. Vervolgens inventariseert men de wensen en ideeën die de aanwezigen hebben voor hun dorp. Denk daarbij aan onderwerpen als: wat vindt u belangrijk voor de toekomst van Puiflijk? Wat gaat goed? Wat kan er beter? Wat mist u nog in Puiflijk?

Aanmelden
De gemeente hoopt veel inwoners te mogen verwelkomen op dinsdag 27 februari. Het is fijn als belangstellenden zich aan willen melden via puiflijk@druten.nl o.v.v. naam en aantal personen. De avond wordt gehouden in dorpshuis De Lier en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.