Nieuwsbericht

Meer deelnemers aan Puiflijkse carnavalsoptocht

Al vele jaren behoort de carnavalsoptocht van c.v. De Torenuilen tot één van de grotere én mooiere van de streek. Het zijn daarbij niet alleen Puiflijkse wagenbouwers die door de straten trekken; ook optochtlopers uit omliggende dorpen weten de weg naar ons dorp massaal te vinden op carnavalszaterdag. Dit jaar belooft op voorhand een succes te worden met maar liefst 12 extra inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar.

Traditiegetrouw vangt de Puiflijkse optocht aan met de vlaggenparade en uilontsteking, onder de klanken van volkslied ‘O m’n Pufluk’, bij de Oude Toren. Dit jaar zijn die feestelijkheden een half uur eerder, de aanvangstijd is 13.30 uur. Om elf voor twee (13.49 uur) wordt het startsein gegeven voor de optocht, die voert door delen van de Koningsweg, Kerkstraat, Rogberg en Hosterd. Ter hoogte van kinderdagverblijf De Boerenbende wordt een defilé gehouden, vanwaar prins Jos d’n Twidde en zijn gevolg de verschillende deelnemende groepen en individuelen zullen begroeten.

Naoplekken
Aansluitend is iedereen van harte welkom in dorpshuis De Lier voor het zogenoemde ‘naoplekken’ en natuurlijk de prijsuitreiking. DJ Jeroen Meeuwsen zorgt net als voorgaande jaren voor de muzikale invulling van dit grootse carnavalsbal.