Nieuwsbericht

Inloopavond voor plan zonneparken

Sunvest organiseert een inloopinformatieavond in Puiflijk voor het plan Zonnepark de Hooge Bobbert en het plan Zonnepark de Groenendaal. De inloopavond is te bezoeken voor alle inwoners uit de gemeente Druten en vindt plaats in Dorpshuis de Lier. Op deze avond delen Sunvest en landschapsarchitect Haver Droeze informatie met alle aanwezigen over de plannen voor beide zonneparken. Bewoners kunnen vragen stellen, meedenken en feedback geven op de plannen. Ook wordt er gedeeld hoe inwoners financieel kunnen participeren in de zonneparken. Sunvest vindt alle feedback belangrijk en zal deze gebruiken om de plannen voor de zonneparken te verbeteren.

Sunvest ontwikkelt twee ‘Natuurlijke Zonneparken’. Natuurlijke Zonneparken zijn zonneparken die worden ontworpen met veel aandacht voor een natuurlijke inpassing, het verbeteren van de lokale biodiversiteit en lokale samenwerking. De zonnepanelen zullen in een zuid-opstelling geplaatst worden op maximaal 1.60 meter hoogte. Rondom zonnepark de Hooge Bobbert worden Struweelhagen geplaatst die het zicht op de zonnepanelen zullen wegnemen voor omwonenden. Onder de zonnepanelen en langs de natuurvriendelijke overs wordt kruidenrijk grasland ontwikkeld, en worden er kasten en zitpalen geplaatst voor de torenvalk en de kerkuil. Zonnepark de Groenendaal zal aansluiten bij de natte vegetatie langs de wetering aan de noordzijde van het zonnepark met een rabattenbos. Aan de zuidzijde van het zonnepark wordt de aankomende jaren een voedselbos gerealiseerd.

10.000 huishoudens
Zonnepark de Hooge Bobbert ligt aan de Vissert en de Noord-Zuid weg langs het middenspanningsstation van Liander en is ongeveer 10 hectare. Zonnepark de Hooge Bobbert levert straks genoeg stroom voor ongeveer 4.500 huishoudens jaarlijks. Zonnepark de Groenendaal ligt aan de Ulandsestraat en de Noord-Zuid weg en is ongeveer 12 hectare. Zonnepark de Groenendaal levert straks genoeg stroom voor ruim 5.000 huishoudens jaarlijks. Gezamenlijk zullen de twee zonneparken straks stroom kunnen leveren voor bijna 10.000 huishoudens binnen de gemeente Druten.

De inloop informatieavond zal plaatsvinden op woensdag 15 september a.s. in Dorpshuis de Lier in Puiflijk. Om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen is de avond opgeknipt in sessies van 45 minuten met een maximum van dertig personen. De eerste sessie van de avond start om 18:00. Aanmelden kan online door hier te klikken.

Meer informatie over Zonnepark de Groenendaal en Zonnepark de Hooge Bobbert en het aanmelden voor de informatieavond kan via de website van Zonnepark De Groenendaal en/of Zonnepark De Hooge Bobbert