Nieuwsbericht

Koninklijke onderscheiding voor Hans Nas

Vandaag, dinsdag 20 december, ontving Hans Nas een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. Nas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Hans, woonachtig in Druten, ontving deze onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging in Puiflijk, waar hij sinds 1979 actief is. Hij verzorgde er onder meer de ledenadministratie en bedrijfscursussen. Nu het ledenaantal vermindert, heeft hij actief de samenwerking met andere EHBO-verenigingen in de regio opgezocht. Hij is nog steeds contactpersoon voor de EHBO-vereniging voor herhalingslessen en AED-cursussen voor beginners. Mede dankzij zijn inzet hangen er AED’s in Puiflijk en Druten-Zuid.

Historie levendig houden
Daarnaast is Nas sinds 1993 bestuurslid van het 4-mei comité in Puiflijk. Hij onderhoudt contact met de buitenlandse gasten, organiseert de viering mee en verzorgt het herdenkingsboekje. Daarnaast schreef hij mee aan een jubileumboek, en heeft hij ervoor gezorgd dat de herdenkingsmonumenten in ere zijn hersteld. 

Daarnaast staat Hans al 25 jaar voor Stoomgemaal De Tuut en de Kerk in Puiflijk klaar om te helpen op het gebied van installatie en onderhoud van machines. Onlangs nog zorgde hij ervoor dat het torenuurwerk van de Johannes de Doperkerk werd hersteld.

Met zijn doortastendheid, energie en enthousiasme heeft Hans veel weten te bereiken. Voor deze brede, langdurige en ruimhartige inzet is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Gemeente Druten