Nieuwsbericht

Nieuwe bus voor Maurits’ Oekraïne-stichting

Het is alweer anderhalve week geleden dat dorpsgenoot Maurits Klaver de bus van zijn hulporganisatie Samen voor Oekraïne in de vroege ochtend volledig uit zag branden, vermoedelijk als gevolg van brandstichting. Aangedaan, maar ook vastberaden, pakte Maurits de draad snel weer op. Met hulp uit allerhande (bekende) hoeken zijn de werkzaamheden van zijn stichting inmiddels hervat.

Pieter Majoor, directeur van liftenbedrijf Böcker Nederland B.V. uit Velddriel, hoorde over de brand in ons dorp in een uitzending van het SBS6-programma Hart van Nederland. Hij besloot daarop direct om één van zijn bedrijfsbussen aan Maurits’ stichting te schenken. Afgelopen dinsdag werd de bestelwagen door Maurits opgehaald in Velddriel. “Met deze tijdelijke bus kunnen we de opgelopen achterstand inhalen”, vertelt de weldoener opgetogen, “Er stonden namelijk in heel het land nog veel spullen te wachten om opgehaald te worden.”

Crowdfunding
Middels een crowdfundingsactie wordt intussen geld ingezameld voor de aanschaf van een nieuwe bus; een model vergelijkbaar met het voertuig dat in de nacht van 26 op 27 juni jl. afbrandde. “Wanneer we genoeg geld bij elkaar hebben voor de aanschaf van een nieuwe bus, mogen we de bedrijfsauto van Böckner doneren in Oekraïne zelf, zodat het voertuig ter plaatse gebruikt kan worden door een lokale hulporganisatie”, aldus Maurits.

Veiling
Binnenkort zal door Maurits nog een veiling worden gehouden. Hulp voor dat initiatief kwam er reeds uit bekende hoeken. Zo kon Maurits veilingitems tegemoet zien van voetbalclubs FC Dynamo Kyiv en Shakthar Donetsk en kreeg hij een bal gedoneerd van het NOS-programma Studio Füssball. Dat laatste heeft hij te danken aan voormalig profvoetballer Evginy Levchenko, die Maurits inmiddels is gaan zien als een goede kennis. Onlangs nog bracht de oud-speler van onder andere Vitesse en de Oekraïense nationale ploeg een bezoek aan ons dorp. ‘Lev’, zoals Maurits hem noemt, doneerde toen zakken vol voetballen voor de kinderen in Oekraïne.

Wie de crowdfundingsactie van Samen voor Oekraïne wil steunen kan rechtstreeks doneren aan de stichting of een bijdrage doen via de website van Doneeractie.

Foto’s: Maurits Klaver.