Nieuwsbericht

Basisschool ’t Geerke wordt verduurzaamd

Oplettende voorbijgangers zullen het misschien al wel opgemerkt hebben; het dak van basisschool ’t Geerke wordt momenteel voorbereid op zonnepanelen. De werkzaamheden maken onderdeel uit van een grotere verduurzamingsslag, die het mogelijk moet maken om de komende 10 tot 15 jaar op een aangename manier gebruik te kunnen maken van het gebouw.  

Dat de leerlingen van basisschool ’t Geerke nog ten minste een decennium worden ondergebracht in het huidige pand aan de Kerkstraat, werd door de gemeente Druten bepaald in haar integraal huisvestingsplan voor onderwijsgebouwen. Voor het onderwijs van de huidige tijd voldeed het Puiflijkse schoolgebouw echter niet meer. Reden genoeg voor Groeisaam PO, de overkoepelende organisatie waaronder ’t Geerke valt, om zelf te investeren in een renovatie.

Enige tijd geleden werd het voormalige kleutergebouw al aangepakt. In dat vrijstaande gebouwtje grenzend aan de Rogberg, kunnen sindsdien twee groepen 7-8 op een passende manier onderwijs krijgen.

Duurzaamheidssubsidie
Verder werd voor het schoolgebouw een duurzaamheidssubsidie aangevraagd en toegekend om het binnenklimaat te verbeteren. In de afgelopen maanden werd van die bijdrage onder meer een ventilatiesysteem geïnstalleerd in beide gebouwen. Gelijktijdig werden de plafonds en verlichting vernieuwd. Het meubilair is straks ook aan de beurt, maar eerst is het nu dus tijd voor een uitgebreide zonnepaneleninstallatie op het dak.

Simone Wolthuis, directrice van basisschool ’t Geerke, is blij met de aanpassingen: “In ons mooie, oude gebouw vindt nieuw en eigentijds onderwijs plaats. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond hopen we er weer een aantal jaar tegen te kunnen.”