Nieuwsbericht

Puiflijk opnieuw in de ban van ‘Pubkwis’

Afgelopen weekend was Puiflijk weer voor even in de ban van de jaarlijkse ‘Pubkwis’. De zesde editie van het populaire quizevenement was opnieuw helemaal uitverkocht; iets meer dan 250 dorpsgenoten gingen de sportieve kennisstrijd met elkaar aan in dorpshuis De Lier.

Net als voorgaande jaren werden de deelnemers behoorlijk getest, met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Zo waren en verschillende kennisrondes, moesten de aanwezigen titels van liedjes inclusief de uitvoerende artiest op hun antwoordformulier noteren en werd men uitgedaagd om 10 soorten kruiden te raden door te ruiken en te proeven. Zoals de naam van de quiz doet vermoeden was er ook een ronde met vragen over Puiflijk en was één van de foto-opdrachten dit jaar om 10 glas-in-loodramen uit ons dorp te herkennen.

Op vrijdagavond eindigde het team ‘De Schikses’ op de eerste plek en op zaterdagavond was het ‘Pûfluks Skon’ die als beste uit de bus kwam. Beide teams kregen uit handen van de organisatie een bloemetje en natuurlijk het felbegeerde ‘eremetaal’; een gouden medaille.

Team ‘De Schikskes’

Team ‘Pûfluks Skon’

De organisatie kijkt naar eigen zeggen met veel plezier terug op een geslaagd weekend. Volgend jaar vindt de Puflukse Pubkwis plaats op 6 en 7 oktober. Inschrijven kan medio juni 2023, meer informatie volgt te zijner tijd.