Nieuwsbericht

Puiflijk maakt zich op voor Pubkwisweekend

Aankomend weekend staat de Puflukse Pubkwis weer op de agenda. Tijdens twee quizavonden, die ook dit jaar binnen één dag stijf uitverkocht waren, gaan dorpsgenoten opnieuw een sportieve kennisstrijd met elkaar aan. De zesde editie van het populaire quizevenement vindt dit jaar voor het eerst plaats in de bar van dorpshuis de Lier.

Het was spelletjesliefhebber Suzan Vermeulen die een aantal jaar geleden met het idee kwam om een ‘pubkwis’ in Puiflijk te gaan organiseren. Ze deelde haar plan enthousiast met een aantal dorpsgenoten en zo werd een organiserend comité gevormd. Hun concept sloeg zodanig aan, dat het evenement inmiddels niet meer is weg te denken van de Puiflijkse evenementenkalender.

Negen rondes
De Puflukse Pubkwis bestaat doorgaans uit negen rondes, waarbij elke ronde een ander onderwerp heeft. „Het zal niemand verbazen dat Puiflijk in een aantal rondes centraal staat”, vertelt Harold Vermeulen namens de organisatie. „Denk hierbij aan een vragenronde die betrekking heeft op het dorp of een fotoronde. Zo lieten we deelnemers van eerdere edities bijvoorbeeld aan de hand van foto’s raden welke Puiflijkse voordeuren, brievenbussen en schoorstenen te zien waren. De inmiddels beroemde (én beruchte) dialectronde mag eveneens niet ontbreken. Dit onderdeel wordt vaak als moeilijk ervaren, maar hoe leuk is het om op die manier ook een stukje historie aan bod te laten komen.”

Hoewel men veel werk maakt van het bedenken van de quiz staat gezelligheid bovenaan, zo verzekert de organisatie ons. Niet voor niets is er aankomend weekend ook voldoende ruimte voor een gezellig praatje, onder het genot van een hapje en drankje.