Nieuwsbericht

Doelpuntloos gelijkspel op de Schravenhof

Door Kevin van Buuren

SCP en SV Nijmegen hielden afgelopen zondag allebei één punt over aan hun onderlinge krachtmeting op de Puiflijkse Schravenhof. Na een enerverende wedstrijd werd de brilstand behouden. Daarbij mocht SCP-keeper Rick Albers zich officieus man van de wedstrijd noemen; met name in de slotfase hielden zijn optredens de Nijmegenaren van scoren af.

SCP toonde zich vooral in het eerste deel van de wedstrijd het gevaarlijkst. Eli Wuarbanaran kopte een voorzet van Max Klein Breteler over. Aan het einde van de eerste helft brak Bram Melchers plots door na een weggewerkte bal. Zijn voorzet mislukte, waarna een verdekt schot curieus richting de hoek rolde. De keeper van Nijmegen wist het leer ternauwernood naast het doel te vegen.

De noemenswaardigste momenten speelden zich in het tweede bedrijf af. Na een goede pass van Rico Kramer brak Jesper Smit door, die breedlegde op debutant Matthijs Salari. De rechtsbuiten van SCP laag binnen te schieten, maar de scheids noch Nijmeegse grensrechter kon bevestigen of de bal de lijn passeerde. Volgens diverse toeschouwers rond die hoogte was dit echter ruimschoots het geval. Bij een langdurig slotoffensief van Nijmegen werd een voorzet van Jordy Goudt door Bart Haren op de paal gekopt. Vervolgens tikte ook de spits van Nijmegen de rebound tegen de paal aan, waarna Albers de bal kon pakken. De Puiflijkse keeper kwam enkele minuten later nog eens gedecideerd zijn goal uit om de aanname van een doorgebroken aanvaller te onderscheppen. Het scorebord bleef daardoor negentig minuten lang onaangetast.