Nieuwsbericht

Puiflijk maakt zich op voor Koningsdag

Na eerdere succesvolle activiteiten als een zeepkistenrace en ‘Snel naar de bel’, debuteerde vorig jaar ‘De Vliegende Hollander’ als slotactiviteit op het programma van Koningsdag in Puiflijk. De spectaculaire race, waarbij deelnemers in schepen van de ‘Verenigde Puiflijkse Compagnie’ een spannende afdaling maken op weg naar verschillende opdrachten, belooft opnieuw het hoogtepunt van de dag te worden.

Om de activiteit aantrekkelijk te houden voor deelnemers én toeschouwers is achter de schermen hard gewerkt aan een ‘2.0-versie’ van het parcours. „Wat dat precies inhoudt, verklappen we nog niet”, vertelt Tom van de Geijn namens het Oranjecomité. „Wel kan ik alvast onthullen dat zowel het decor als de uit te voeren opdrachten worden vernieuwd. Dat doen we omdat we het zelf leuk vinden, maar zeker ook omdat we na de eerste editie tips kregen van toeschouwers hoe een en ander beter en leuker zou kunnen. We vinden het belangrijk om naar die feedback te luisteren. Extra fijn is het dat verschillende enthousiaste dorpsgenoten ons ook daadwerkelijk wilden helpen met de nodige aanpassingen.” Inschrijven voor De Vliegende Hollander kan nog tot en met woensdag 26 april.

Vrijmarkt en lasergamen
Het ochtendprogramma van Koningsdag in Puiflijk wordt eveneens gekenmerkt door nieuwe en traditionele elementen. „We organiseren vanzelfsprekend de welbekende vrijmarkt en versierde fietstocht”, aldus Harold Vermeulen. „Maar er is meer. Denk aan een klimtoren, zweefmolen, rodeostier en een lasergame arena”, somt hij op. De jongste kinderen, zo komen we verder te weten, kunnen hun hart ophalen met creatieve workshops, een minicars-baan en meet-and-greet met de karakters uit de populaire tv-serie Paw Patrol.

Voor 50-plussers is er tot slot weer de jaarlijkse Koningslunch. Een gezellig samenzijn dat dit jaar muzikaal wordt opgeluisterd door smartlappenband Ut Kum Vanèèigus. „En niet te vergeten”, besluit Tom, „op het plein voor dorpshuis De Lier is het natuurlijk de hele dag weer feest voor jong en oud.”

De vrijmarkt gaat aanstaande donderdag om 09.00 uur van start, daarna volgen afwisselend de overige activiteiten. Voor het volledige programma en een handig tijdspad zie: www.koningsdag-puiflijk.nl.

Foto: Reinier Jansen