Nieuwsbericht

Ruim 50.000 kippen omgekomen bij brand

Afgelopen nacht zijn bij een grote schuurbrand op een kippenboerderij aan de rand van Puiflijk zeker 50.000 kippen om het leven gekomen. Eenzelfde aantal kippen, die in een naastgelegen schuur werden gehuisvest, overleefden de brand.

Rond middernacht werden de hulpdiensten gealarmeerd door omwonenden, die de brand ontdekten. Door de harde wind werd het blussen echter bemoeilijkt en kon het vuur zich snel verspreiden.

Groot materiaal
De brandweer pakte om die reden uit met groot materiaal. Naast zes tankautospuiten en een schuimblusvoertuig, werden volgens Veiligheidsregio Gelderland Zuid ook twee hoogwerkers en een grootwatertransport ingezet om de brand onder controle te krijgen. Uiteindelijke slaagde de brandweer erin om te voorkomen dat een tweede schuur vlam vatte. Men kon daarbij niet voorkomen dat 50.000 dieren de dood vonden.

Rook- en geuroverlast
Bij de brand kwam veel rook vrij; omwonenden werd dan ook geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Omstreeks 04.00 uur vanochtend werd gemeld dat de brand onder controle was. Later in de ochtend kon in vrijwel heel Puiflijk, en ook in delen van Druten, nog een brandlucht worden waargenomen.

Verschillende grote landelijke nieuwsmedia, waaronder NOS en Nu.nl, deden vanochtend verslag van de brand.

Foto ter illustratie.