Nieuwsbericht

SCP krijgt 400.000 euro voor herbouw clubhuis

De Drutense gemeenteraad besloot afgelopen donderdagavond eenmalig een bedrag van 400.000 euro beschikbaar te stellen voor een nieuw clubhuis voor SCP. De accommodatie van de Puiflijkse voetbalclub werd anderhalf jaar geleden verwoest door een felle brand. Wat volgde was een lange tijd van onzekerheid; daaraan lijkt nu een eind te komen.

Mustafa Enkür van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid diende het voorstel om SCP te steunen in middels een amendement. Hij kreeg daarbij de steun van alle fracties, behalve die van Kernachtig Druten. De grootste partij was zelfs faliekant tegen het plan, wat resulteerde in een gespannen sfeer tussen coalitiepartners Kernachtig Druten en de samenwerkende Dorpslijsten. Factievoorzitter Kees Arts van Kernachtig Druten noemde een toekenning van vier ton zelfs “onbehoorlijk bestuur” en stuurde erop aan om te wachten, opdat er zorgvuldig met een dergelijk bedrag zou worden omgegaan.

De Dorpslijsten konden echter rekenen op de steun van oppositiepartijen Sociaal Maas en Waal en Welzijn Druten. Dini Uitdehaag, fractievoorzitter van Sociaal Maas en Waal, liet weten het belangrijk te vinden dat de Puiflijkse voetbalclub na anderhalf jaar weet waar ze aan toe is.

Eigen bijdrage
Als voorwaarde voor de toekenning van de subsidie werd door de gemeenteraad gesteld, dat de voetbalclub zelf ook een financiële bijdrage levert aan de herbouw van haar accommodatie. Dat kan door een lening af te sluiten bij de gemeente tegen gunstige voorwaarden, of door het eigen spaargeld aan te spreken. Het bestuur van SCP is hierover positief gestemd. Zij benadrukt dat de Puiflijkse voetbalclub financieel gezond is. Bovendien heeft de vereniging al jaren een stabiel ledenaantal en zelfs voldoende groeipotentie in de toekomst.

Het collega van B en W zal zich nu, samen met het clubbestuur van SCP, verder buigen over de nieuwbouwplannen.