Nieuwsbericht

Zaal de Linde en Fitapple mogelijke opvanglocaties voor vluchtelingen

Gemeente Druten heeft aan de Veiligheidsregio drie locaties doorgegeven die volgens haar geschikt zijn voor mogelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Naast De Doorkijk en sporthal De Heuvel in Druten is dat in ons dorp het pand van Zaal de Linde. Het gaat hierbij om crisisnoodopvang voor de eerste dagen.

Het voormalige horecabedrijf van de familie Mulders is eveneens aangemerkt als locatie voor langdurige opvang, net als fruitbedrijf Fitapple van de gebroeders Van der Zandt aan de Puiflijkse Kerkstraat.

Een veilige plek
Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld: “Door onze medewerkers wordt met man en macht gewerkt om mensen een veilige plek te kunnen geven. Ook in onze gemeente hebben we geïnventariseerd welke locaties in aanmerking komen voor de crisisnoodopvang en de langdurige opvang. Vooral deze laatste moet een stabiele plek zijn, die het normale leven zo goed mogelijk benadert en waar mensen zo lang als nodig is kunnen blijven.”

Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer en een beroep wordt gedaan op de potentiële opvanglocaties. Dit hangt onder meer af van wat er nodig is om de locaties gereed te maken, hoe snel dat kan en hoeveel mensen er opgevangen kunnen worden. In onder andere Nijmegen, Beuningen en Zaltbommel verblijven reeds de eerste vluchtelingen.