Nieuwsbericht

Relatief hoge opkomst Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijk gezien wordt gesproken van ‘de laagste opkomst ooit’. De gemeente Druten daarentegen kent verhoudingsgewijs een relatief hoge opkomst. In onze gemeente ging 53,6% van de stemgerechtigden afgelopen week naar de stembus, dat is een kleine daling van -5,5% ten opzichte van vier jaar eerder.

In Dorpshuis de Lier was het gedurende de hele dag een komen en gaan van dorpsgenoten die één van de rondjes op hun kieslijst rood kwamen kleuren. Om 14.00 uur had meen reeds 584 kiezers mogen verwelkomen in het Puiflijkse stemlokaal.

Tijdens de uitslagenavond, die afgelopen woensdag plaatsvond in de Drutense Bogerd, bleek dat Kernachtig Druten opnieuw de grootste partij is. De partij, waar eerder dit jaar ook Dorpslijst Deest in opging, groeit van 5 naar 6 zetels in de gemeenteraad. Dorpslijst Puiflijk Druten-Zuid eindigde – net als in 2018 – als tweede grootste partij en behoudt haar 3 zetels. Welzijn Druten haalde meer stemmen dan tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen, maar blijft op 2 zetels.  

VVD en CDA grepen elk naast een plek in de raad; daarmee is er de komende vier jaar niet één landelijke partij vertegenwoordigd in de Drutense raadszaal.