Nieuwsbericht

Oude Toren beklimmen tijdens Open Monumentendag

Aankomende zondag 11 september is het Open Monumentendag. In heel Maas en Waal zijn dan 30 bijzondere erfgoedlocaties geopend voor publiek, zo ook de Puiflijkse Oude Toren. Ter gelegenheid van de monumentendag zijn er allerhande activiteiten op en rond de terp, waaronder een heuse torenbeklimming.

“Gedurende de hele dag verwelkomen we belangstellenden met een kopje koffie, thee of glas limonade. Aan ieder die dat horen wil, vertellen we dan graag onze (renovatie)plannen voor de toren”, blikt voorzitter Thijs van den Hark alvast vooruit.

Praatje-met-een-plaatje
Om 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur is een zogenoemd ‘Praatje-met-een-plaatje’ door de secretaris van de stichting, Bert Beuving. Aan de hand van uniek beeldmateriaal komen toehoorders daarbij, gedurende ongeveer een half uur, meer te weten over de geschiedenis van Puiflijks meest iconische bouwwerk.

Wie geen hoogtevrees heeft, en altijd al eens over Puiflijk uit heeft willen kijken, kan om 11.30, 13.30 of 15.30 uur aansluiten voor het beklimmen van de torentrappen. Om 17.00 uur eindigt het programma.