Nieuwsbericht

Achter de Voordeur: Marcel van de Pol

Een nadere kennismaking met dorpsgenoten, dat is onze rubriek ‘Achter de Voordeur’. Deze keer: Marcel van de Pol.

We zijn te gast op Koningsweg 4a, het voormalige gebouw van de Rabobank, waar de badkamer zich bevindt achter een dikke kluisdeur en een kogelvrije ruit de keuken van de kamer scheidt. Allemaal zichtbare herinneringen aan het bankverleden. „Waarschijnlijk was in de grote kelder het archief”, aldus Marcel.

Hij woont er sinds deze zomer samen met zijn vrouw Lonneke en dochter Jun. Hun andere dochter Qiu Ying woont en studeert in Utrecht. Het gezin verhuisde van Beneden-Leeuwen naar het voor Marcel vertrouwde Puiflijk. Bij de keuze voor een nieuwe woonplek won het sentiment het van de praktische kanten van een groter dorp, vertelt hij.

Bakkersvak
Marcel is geboren en getogen in Puiflijk. Zijn vader Sjaak runde in de Kerkstraat bakkerij De Korenbloem, die hij overnam van Wim van Elk, de vader van voormalig wethouder Sjef van Elk. „Mijn vader bracht het brood rond in Puiflijk en Druten-Zuid. Toen hij 58 jaar was moest hij tot zijn grote verdriet stoppen met de bakkerij”, aldus Marcel, die wel interesse had voor het bakkersvak maar er te weinig toekomst in zag. Hij ging werken bij Boldershof en verhuisde met Lonneke naar Beneden-Leeuwen.

De binding met Puiflijk bleef echter altijd bestaan. Dat kwam hoofdzakelijk door het volleybal. Eerst bij het bedrijfsvolleybalteam van de gemeente Druten, gevolgd door Marcels jarenlange en nog altijd trouwe lidmaatschap van de Puiflijkse Flamingo’s.

Op dit moment werkt Marcel bij het Radboudumc op de ICT-afdeling en genieten hij en zijn gezin volop van hun nieuwe huis met niet te grote tuin. „Puiflijk is een dorp waar de mensen elkaar nog gedag zeggen en waar wij ons thuis voelen. We zijn daarnaast blij met ons bijzondere huis en gaan hier voorlopig dan ook niet meer weg”, besluit hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.