Nieuwsbericht

Blik op Puiflijk: wie maakt de mooiste foto?

Dat Puiflijk een fotogeniek dorp is, hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. Ons dorp kent talloze plekken én momenten die het vastleggen waard zijn. Wie zelf ook weleens een kiekje maakt, spontaan of gepland, maakt vanaf nu kans om de winnaar te worden van Blik op Puiflijk 2024. Een fotowedstrijd voor amateurfotografen, uitgeschreven door de redactie van deze dorpskrant.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de fotowedstrijd: jong, oud, inwoners en niet-inwoners van Puiflijk. „Bovendien moedigen we zowel beginnende als meer ervaren amateurfotografen aan om mee te doen”, legt Lotte Martini namens de redactie uit. „Wat we vooral belangrijk vinden is dat deelnemers plezier hebben in fotograferen. Of zij daarbij gebruikmaken van een professioneel toestel of de camera op hun smartphone is dan ook niet van belang.”

Om ieders creativiteit te prikkelen is er verder geen vastomlijnd thema of onderwerp. „Lammetjes die de lente aankondigen, een appelboom gehuld in roze bloesem, de Oude Toren in het avondrood of een kleurrijk uitgedoste carnavalsvierder. Letterlijk elke invalshoek is mogelijk”, aldus Lotte. „Een voorwaarde is wel dat deelnemende foto’s moeten zijn gemaakt in 2024.”

Jeugdcategorie
Voor de jurering van de ingezonden beelden weet de redactie zich gesterkt door vakfotografen Hans Barten, tevens oud-inwoner van Puiflijk, en John van Gelder. Samen met Lotte zullen zij uit alle inzendingen de winnende foto kiezen. „Daarbij wordt natuurlijk gelet op techniek en kwaliteit, maar vooral ook op originaliteit”, verzekert Hans. Om ook aanstormende amateurfotografen te betrekken is er tot slot een aparte jeugdcategorie voor deelnemers tot en met 16 jaar.

Foto’s kunnen tot 12 augustus worden ingezonden. De winnende beelden worden beloond met een ingelijste vergroting en een unieke award. Meer informatie en enkele spelregels op dorpskrantpuiflijk.nl/fotowedstrijd.

Beeld van links naar rechts: Lotte Martini, John van Gelder en Hans Barten (Foto: Evy van Hemmen)