Nieuwsbericht

Broers fietsen 500 kilometer voor het goede doel

De Puiflijkse broers Toon en Jan van Hulst beginnen zaterdag 29 juni om 13.00 uur aan een fietstocht van 500 kilometer. En dat binnen 24 uur, aan een stuk. Ze starten op Papendal, waar ze een etmaal later ook weer hopen te finishen. Fietsen doen de heren graag en ze maken door het jaar heen heel wat kilometers, maar dit is ook voor hen een behoorlijke uitdaging.

De broers doen mee aan HomeSport Events, legt Toon uit. Dat is 24 uur non-stop sporten: 500 kilometer wielrennen (HomeRide), 240 kilometer hardlopen (HomeRun) of 120 kilometer wandelen (HomeWalk). Dwars door Nederland, door weer en wind. En dat alles voor een goed doel: families en hun zieke kinderen dicht bij elkaar brengen in de Ronald McDonald Huizen.

Pauze in Wijchen
„In 2015 hebben we ook meegedaan aan de HomeRide. Toen was de start in Groningen en de finish in Maastricht. Dit jaar dus op Papendal, en komen alle sporters ook door Maas en Waal. De eerste pauzeplek voor de fietsers is bij SC Woezik in Wijchen, daarna fietsen we door naar Eindhoven, Dordrecht, Utrecht, Deventer en weer terug naar Papendal. De hardlopers en wandelaars komen dit jaar zelfs door de gemeente Druten en hebben pauze bij ’t Trefpunt in Deest.”

De vorige deelname was een succes, vertelt Toon enthousiast. „Het is ons toen gelukt om de hele afstand af te leggen. Ook dit jaar gaan we er weer voor en zijn volop aan het trainen. Of het gaat lukken is de vraag, want je bent bijvoorbeeld ook afhankelijk van de weersomstandigheden en moet niet te veel tegenslag krijgen, zoals lekke banden. Dat het niet vanzelf zal gaan dat weten we, maar afzien en doorzetten hoort erbij!”

Onderzoek
Het doel van deze sportieve uitdaging is om met alle sporters samen geld bij elkaar te brengen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat voor een ziek kind aandacht, warmte en nabijheid van de ouders cruciaal zijn voor herstel. Daarom wil het Ronald McDonald Kinderfonds zo veel mogelijk zieke kinderen samen laten zijn met hun ouders, broertjes en zusjes. Het sponsorgeld komt ten goede aan overnachtingen voor gezinnen.

Het is dan ook niet toevallig dat er 24 uur non-stop gesport wordt, verklaart Toon: „Dit is symbolisch gekozen, omdat ouders van zieke kinderen altijd 24 uur per dag klaarstaan en bezig zijn. In het Ronald McDonald Huis in Nijmegen hebben we gezien hoe belangrijk het is dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Daar zetten we ons heel graag voor in.”

Wie Toon en Jan wil steunen kan doneren aan team de Fietsende Financiers, waar de broers deel van uitmaken. Sponsoren kan volledig anoniem, maar de twee zouden het leuk vinden als iedereen ‘Puiflijk’ bij een donatie zet. „Dan zetten we Puiflijk ook op deze manier op de kaart.” Doneren kan op homesportevents.nl/teams/fietsende-financiers.

Foto: Mariëlle van Gelder