Nieuwsbericht

Corné van As eerste schutterskoning van Puiflijk

Afgelopen zaterdag kleurde Puiflijk weer oranje voor de jaarlijkse Koningsdagviering. De dag begon met enkele kleine buien, maar na de middag klaarde het op en werd er volop gefeest onder een milde lentezon. Slotstuk van het programma vormde dit jaar het zogenoemde Koningsschieten. Corné van As werd daarbij gekroond tot eerste schutterskoning van Puiflijk.

Het programma ving aan met verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Zo was er een vrijmarkt, een versierde fietstocht en verschillende workshops. In de Koningsweg waren uiteenlopende attracties opgesteld; van een heuse bungeetrampoline tot een pannakooi. De kleinsten konden daarnaast zomaar oog in oog komen te staan met hun televisiehelden Peppa Pig en Brandweerman Sam, terwijl de oudere jeugd zich uit kon leven op de trommels van Drumcombinatie Afferden-Puiflijk.

Tegen het middaguur troffen zo’n 110 senioren uit Puiflijk en omgeving elkaar voor een gezellig samenzijn in het dorpshuis. Na een smakelijke lunch werden zij getrakteerd op een optreden van de Drutense smartlappenkoningin Ieke Theatralala.

Eerste schutterskoning
Omstreeks 14.15 uur gaf wethouder Ronald Thoonen het startschot van het ‘Koningsschieten’. Kort daarvoor was hij in een parade – onder de klanken van muziekvereniging Arezzo – samen met organisatie, deelnemers en vaandeldragers richting het speciaal voor de activiteit gebouwde schaalmodel van de Oude Toren gemarcheerd. Bijna vijftig deelnemers hadden zich voor de schuttersactiviteit ingeschreven, sommigen op eigen titel, anderen uitkomend voor een team. Het was Corné van As die uiteindelijk de romp van de vogel uit de bak wist te schieten. Het leverde hem de titel ‘eerste schutterskoning van Puiflijk’ op. Tijdens een jolige ceremonie op het horecaplein werden Corné en zijn vrouw Paméla met het nodige eervertoon tot koningspaar 2024 gekroond.

Meer foto’s van het evenement zijn hier te bekijken.