Nieuwsbericht

Lintjesregen in Puiflijk: twee inwoners gedecoreerd

Afgelopen vrijdagochtend reikte burgemeester Sigrid Sengers maar liefst 8 Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Dorpsgenoten Hanny de Krijger en Bert van Leur kregen daarbij de versierselen opgespeld voor hun ruimhartige vrijwillige inzet.

In een goed gevulde zaal van de Bogerd in Druten, werden de Puiflijkse gedecoreerden – samen met nog zes andere inwoners van de gemeente Druten – benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hanny de Krijger kreeg een lintje omdat zij zich al geruime tijd inzet voor de Puiflijkse samenleving. Zo vervult Hanny al bijna twintig jaar de rol van bestuurslid en penningmeester bij muziekvereniging Arezzo (voorheen Kunst Na Arbeid). Verder coördineerde ze vijftien jaar lang de collecte voor het Prins Bernard Cultuurfonds in ons dorp. Gedurende 22 jaar was Hanny bovendien betrokken bij de organisatie van de Puiflijkse Sinterklaasintocht. Sinds de start in 2017, is Hanny tot slot één van de organisatoren van de Puflukse Pubkwis.

Bert van Leur werd bekroond met een onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor Zwemvereniging De Gelenberg in Druten, waar hij als begin jaren ’90 actief is als hulptrainer, begeleider en organisator van allerhande activiteiten. Tot 2014 was hij als official actief. In de jaren ’80 was Bert eveneens betrokken bij de voetbal- en volleybalvereniging. Sinds 2023 maakt hij onderdeel uit van de onderhoudsploeg van het Puiflijkse kerkhof.