Nieuwsbericht

Een kennismaking met wijkagent Bart van den Bosch

Maak kennis met Bart van den Bosch. Bart is wijkagent in het basisteam Tweestromenland. Het gebied waartoe, naast Druten, ook de gemeenten Beuningen, West Maas en Waal, Wijchen, Heumen en Berg en Dal behoren. Namens dit team is hij verantwoordelijk voor Puiflijk en Druten-Zuid.

„Een wijkagent is iemand met een senior functie binnen de politie”, legt Bart uit. „Daarbij heeft hij of zij een coördinerende en coachende functie. Als zich problemen voordoen in een dorp, wordt in eerste instantie vaak de gemeente en/of politie ingeschakeld. Als wijkagent bekijk ik vervolgens de oorzaak van de problematiek, met wie dat opgelost kan worden en natuurlijk hoe.”

Sleutelfiguren
„Mijn functie vraagt daarom van mij dat ik weet wat er speelt in een dorp. Hoe ik op de hoogte blijf? Ik houd uiteraard alle meldingen bij, maar ik probeer ook veel zogenoemde ‘sleutelfiguren’ in het dorp te spreken. Zo ga ik bijvoorbeeld wel eens langs bij de winkel van Tijssen of bij dorpshuis De Lier om te peilen hoe het gaat in het dorp. Ik fiets daarnaast zo’n twee keer per week rond en knoop dan graag een gesprekje aan met voorbijgangers. Wat ik daarmee wil bereiken is dat de drempel om mij te benaderen zo laag mogelijk is. Dat geldt uiteraard ook voor (hulpverlenende) instanties.”

Zelfredzaamheid
Wij vroegen Bart wat hij uniek vindt aan Puiflijk. „Puiflijk is echt een dorp zoals een dorp hoort te zijn. Inwoners zijn trots op hun dorp en dragen dat ook uit. De zelfredzaamheid is hier hoog en er wonen fijne mensen die weinig zeuren, hard werken en vaak alleen de politie bellen als het echt nodig is. Dat werkt prettig”, besluit hij.

Hoe belangrijk saamhorigheid in een dorp is, weet Bart uit eigen ervaring. Hij woont met zijn vriendin in Beek, gemeente Berg en Dal, waar hij actief meedoet aan het verenigingsleven. Bart is voorzitter van de plaatselijke harmonie en speelt zelf schuiftrombone. In 2018 was hij prins carnaval.

Bart van den Bosch is te bereiken op het telefoonnummer 0900-8844 (vragen naar Bart) en via Instragram, waar men altijd een persoonlijk bericht (DM) naar hem kan sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.