Nieuwsbericht

Gebrouwen voor het goede doel: tripelbier “Gewoon Ben”

Dorpshuisexploitant Frank de Jong liet onlangs in samenwerking met de Muifelbrouwerij in Oss een eigen tripelbier, Het speciaal bier kreeg de naam “Gewoon Ben”, vernoemd naar Franks broer, de geboren Puiflijkse Ben de Jong, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS.

Ben hield niet van bier, maar toch werd er postuum een biertje naar hem vernoemd. “Dat had hij prachtig gevonden”, vertelt zijn broer Frank. Op zijn initiatief is “Gewoon Ben” nu te koop in geschenkverpakkingen van 5 flesjes. “De opbrengst komt volledig ten goede aan stichting ALS. Op die manier hoop ik een steentje bij te dragen aan het onderzoek naar de vreselijke ziekte waaraan Ben in 2022 overleed.”

Playlist
Als eerbetoon aan Ben kreeg ieder flesje een bijzonder persoonlijk tintje. “Mijn broer hield weliswaar niet van bier, maar des te meer hield hij van goede muziek”, vervolgt Frank. “Op ieder etiket is daarom een code gedrukt, waarmee Bens Spotify-playlist kan worden beluisterd.”

Frank hoopt de komende weken zoveel mogelijk biertjes te verkopen. De totale opbrengst van zijn actie wordt aangeboden bij Het Glazen Huis van radiozender 3FM.

Het bier “Gewoon Ben” is te bestellen op de website van speciaalbierpakketten.com, of via een belletje/appje naar Frank (tel. 06-51 16 81 00). Het bier kan eveneens geleverd worden als (onderdeel van) een kerstpakket- of geschenk. Bezorging is bovendien mogelijk in heel Maas en Waal.