Nieuwsbericht

Vereniging in beeld: De Vrijbuiters

Op de lange lijst van verenigingen in ons dorp staan grote en kleine clubs. Deze keer aandacht voor buurtvereniging De Vrijbuiters.

Hoewel veel buurtverenigingen anno 2021 hun ledenaantallen zien dalen is daarvan bij De Vrijbuiters geen sprake. De vereniging van bewoners uit de Kerkstraat, Slootsestraat, Rogberg en Van Mekerenstraat, die in 1972 het levenslicht zag, is met 75 gezinnen nog altijd springlevend.

„Door het jaar heen organiseren we voor jong en oud allerhande activiteiten”, vertelt voorzitter Alex van Kraaij. „Wat te denken van de drukbezochte familiedag met barbecue, het 55+ uitje, een dagje weg voor de kinderen

Wat doe je als vereniging die bedoeld is om de sociale contacten tussen mensen te versterken in een tijd dat die sociale contacten juist tot een minimum beperkt moeten worden? „We vinden het belangrijk om ook in deze tijd oog voor elkaar te hebben. Vlak voor de feestdagen hebben we bij al onze leden daarom een kerstpakketje thuisgebracht, met een fles chocomel, glühwein en wat lekkers. Voor senioren werd daarnaast door verschillende buurtkinderen iets geknutseld.”

WhatsApp BuurtPreventie
Naast het stimuleren van sociale samenhang, ziet Van Kraaij de rol van zijn buurtvereniging breder. „Zo waren we één van de eerste buurten in het dorp die zich aansloten bij het landelijk netwerk WhatsApp BuurtPreventie. Middels een chatgroep informeren buurtbewoners elkaar sindsdien over verdachte situaties in de wijk, maar ook wanneer er een waterleidingbreuk of telefoonstoring is brengt men elkaar daarvan snel op de hoogte. Daaruit blijkt weer eens: beter een goede buur dan een verre vriend”, besluit hij.

Bewoners van de Kerkstraat, Slootsestraat, Rogberg en Van Mekerenstraat die nog geen lid zijn van de buurtvereniging en dat graag willen worden, kunnen een e-mail sturen naar bestuurdevrijbuiters@gmail.com.