Nieuwsbericht

Gemeente verspreidt magazine over ontwikkelingen in Puiflijk

Afgelopen week verscheen in Puiflijk huis aan huis een magazine van de gemeente Druten over de ontwikkelingen in ons dorp. In dit magazine kijkt de gemeente terug én vooruit. Daarnaast worden inwoners van Puiflijk uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen, zodat de gemeente een goed beeld krijgt van de wensen van inwoners voor hun dorp.  

De verspreiding van het magazine is een volgende stap in het project ‘Samen aan de slag in Puiflijk’. Eerder al organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst in het dorpshuis, die door maar liefst 240 inwoners werd bezocht.

Allerhande onderwerpen
In de enquête, die zowel schriftelijk als digitaal kan worden ingevuld, worden inwoners bevraagd over allerhande onderwerpen. Zo komt onder meer aan bod welke plek men het meest geschikt vindt als locatie voor dorpshuis De Lier en wordt gepeild welke woningbouwbehoeften er zijn in Puiflijk. Verder kunnen inwoners met cijfers aangeven welke thema’s voor hen het meest belangrijk zijn. Denk daarbij aan onderwerpen als ‘Behoud van het dorpse karakter’ en ‘De schoolomgeving is in de Kerkstraat’. Inwoners hebben tot 24 april de tijd om de vragenlijst in te leveren, digitaal kan dan tot 27 april.

Inwonersbijeenkomsten
In mei staan opnieuw bijeenkomsten op de agenda. De gemeente wil dan, op basis van de uitslag van de enquê, het verdiepende gesprek voeren met inwoners, ondernemers en belangrijke partners uit Puiflijk. In juni gaat de gemeenteraad vervolgens in gesprek over de resultaten. Naar verwachting wordt een plan voor de Integrale Aanpak Puiflijk na de zomer aan de raad voor gelegd voor besluitvorming.