Nieuwsbericht

Opnieuw streep door carnavalsfeest

De vijf carnavalsverenigingen van de gemeente Druten hebben in gezamenlijk overleg besloten om het carnavalsfeest ook dit jaar niet door te laten gaan. “Met pijn in het hart hebben wij dit besluit genomen”, aldus de Puiflijkse Torenuilen in een reactie. “We concluderen dat het niet mogelijk is om carnaval, in de vorm zoals we dat kennen, in deze virusomstandigheden te organiseren.

Vol goede moed was de carnavalsvereniging in augustus begonnen met de voorbereidingen voor carnaval. “In die tijd zag het er rooskleuriger uit. Inmiddels zijn we ingehaald door de realiteit”, zo luidt het statement. Een somber bericht voor de vele carnavalsvierders die ons dorp rijk is.

Alternatief
Om de carnavalsgeest levend te houden overweegt De Torenuilen om een optocht te organiseren in een andere tijd van het jaar, bijvoorbeeld tijdens het Pinksterweekend. Hierover zal men in overleg gaan met de verschillende carnavalsgroepen, -clubs en buurten uit het dorp. Alle ideeën van inwoners zijn daarbij welkom.

De “Nije” (de nieuwe prins carnaval, red.) van Puiflijk zal bekend worden gemaakt zodra dit mogelijk is. “Hieronder wordt verstaan zonder en beperkingen en dus ook met een groot feest.”