Nieuwsbericht

Puiflijk maakt zich op voor thuiseditie Koningsdag

Hoewel activiteiten op en rondom de Oude Toren, races in de Koningsweg en feest op het plein voor het dorpshuis er dit jaar voor de tweede maal niet in zitten, pakt het oranjecomité flink uit met een thuiseditie van Koningsdag. Naar verwachting zullen zo’n 400 dorpsgenoten aankomende dinsdag vanuit huis genieten van allerhande activiteiten.

In de ochtend bezorgen de leden van het oranjecomité, met hulp van vrijwilligers, maar liefst 100 lunchpakketten bij leden van de Seniorenvereniging Puiflijk/Druten-Zuid. Een coronaproof alternatief voor de doorgaans drukbezochte ‘Koningslunch’ in De Lier. De senioren worden getrakteerd op een vers soepje, verschillende broodjes en belegsoorten, verse jus en een zoete lekkernij. Dit lekkers wordt hen aangeboden met dank aan verschillende lokale ondernemers.

Bakpakket
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd zijn bakpakketjes samengesteld, bestaande uit een cupcakemix, schort, muts en textielstiften om voorgenoemde bakkerskledij zelf te versieren. De 100 beschikbare pakketen waren binnen de kortste keren gereserveerd.

Online show
In de middag staat een zinderende online spelshow op het programma, die gepresenteerd wordt door Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn, samen beter bekend als Het Feestteam. Onder aanvoering van 4 duo’s worden inwoners uitgedaagd om listige vragen te beantwoorden en leuke opdrachten uit te voeren. Deze vragen en opdrachten worden ingeleid door filmpjes, waarin verschillende dorpsgenoten een rol hebben gekregen. De opnames hiervoor vonden afgelopen week plaats, net als de campagnestrijd van de teamcaptains om zoveel mogelijk deelnemers voor zich te winnen. Ongetwijfeld heeft u de posters in ons dorp zien hangen.

Gratis deelname
Deelnemen aan alle activiteiten is gratis. Een geste voor alle Puiflijkenaren in een voor velen toch al vervelende tijd, zo laat het organiserende comité weten. ‘Met dank aan al onze gulle sponsoren die hun sponsoren.’

De redactie van Dorpskrant Puiflijk wenst iedereen een hele fijne thuiseditie van Koningsdag toe.
Het is mogelijk om de stream te volgen, ook zonder deel te nemen aan de spelshow, via: https://vimeo.com/event/931065.