Nieuwsbericht

Puiflijk maakt zich op voor tweede Dorpskerstborrel

Knisperende vuurtjes, optredens van de muzikanten van Arezzo, een aantal kraampjes en winterse lekkernijen, allemaal rond een grote kerstboom op het plein voor dorpshuis De Lier. De vorig jaar drukbezochte dorpskerstborrel krijgt deze week een vervolg. Vrijdag 15 december is de tweede editie van het sfeervolle samenzijn voor heel Puiflijk.

Het idee voor een dorpskerstborrel komt uit de koker van dorpshuisexploitant Frank de Jong. De grote gemeenschapszin in ons dorp – en het gegeven dat De Lier daar wel bij vaart – deed hem vorig jaar besluiten om iets terug te doen voor heel Puiflijk. Een aantal inwoners sloeg vervolgens de handen ineen om Frank daarbij te helpen. Hun gezamenlijke inzet werd beloond met een opkomst die men vooraf niet had durven hopen.

Reden genoeg voor het spontaan ontstane organisatiecomité, bestaande uit dorpsgenoten Ageeth Palma, Gerard van de Graaf, Bas Seising, Stijn Fenten en Ruben Schiks, om samen met Frank een tweede editie te organiseren. „En als het initiatief opnieuw aanslaat, dan willen we er een jaarlijks terugkerend gebeuren van maken”, zegt Gerard enthousiast.

Kleinschalig karakter

Overigens is men niet van plan om iets aan het concept te veranderen. „Het kleinschalige karakter is immers iets wat veel bezoekers vorig jaar zo aansprak”, legt Ageeth uit. „We hebben dan ook niet de ambitie om uit te groeien tot een groot winterevenement of kerstmarkt. Een gezellig samenzijn voor jong en oud, waarbij ontmoeting centraal staat, dat is waar het om draait de vijftiende.” Net als vorig jaar vormt een grote kerstboom op het plein voor De Lier het centrale middelpunt. Daaromheen staan enkele kraampjes met snuisterijen en vuurkorven waarboven kinderen marshmallows kunnen roosteren.

Gratis chocomel en glühwein

Iedere bezoeker krijgt bovendien twee consumptiemunten, die recht geven op een beker warme chocolademelk of glühwein, aangeboden door het bestuur van deze dorpskrant. „Geheel in lijn met de kerstgedachte en bovendien illustratief voor het dorp Puiflijk”, vertelt Frank trots. „Met een loterij hopen we tot slot geld op te halen voor een initiatief van een aantal Puiflijkenaren, die zich inzetten om ons dorp op verschillende feestelijke momenten in het jaar te versieren.”

De kerstborrel vindt plaats op vrijdag 15 december, vanaf 18.30 uur, op het plein voor dorpshuis De Lier. Om 19.00 uur worden de lampjes in de dorpskerstboom officieel ontstoken door wethouder Gérard de Wildt en afgevaardigden van een drietal jubilerende verenigingen uit het dorp.