Nieuwsbericht

Puiflijkenaar Ronald Thoonen nieuwe wethouder

Puiflijkenaar Ronald Thoonen is afgelopen woensdag door formateur Gerard Worm bekendgemaakt als nieuwe wethouder namens zijn partij Dorpslijst Puiflijk Druten-Zuid. Samen met Willy Brink (Kernachtig Druten), Gérard de Wildt (Dorpslijst Horssen) en burgemeester Corry van Rhee – Oud Ammerveld vormt Thoonen het nieuwe college, dat op 2 juni benoemd wordt.

Ronald Thoonen is sinds 2018 actief binnen de lokale politiek in de rol van raadslid. Daarnaast zette hij zich jarenlang in voor de metaalsector en Metaalunie. Daarvoor werd hij afgelopen jaar benoemd tot Lid van verdienste. Samen met zijn zus Miriam is hij eigenaar van het Nijmeegse Thoonen Metaalbouw; in 2014 werden zij bekroond met de titel Nijmeegse Ondernemer van het Jaar.

Gerard Worm: “de afgelopen weken hebben we veel en goed met elkaar gesproken. Er is niet alleen een prachtig evenwichtig coalitieakkoord, maar ook een mooi team van wethouders. Binnenkort gaan zij aan de slag in Druten. Ik wens ze veel succes. En goede resultaten van de afspraken die wij gemaakt hebben voor de komende vier jaar”.

Op de foto van links naar rechts: Ronald Thoonen, Willy Brink, Gérard de Wildt. Fotograaf: Rob Acket