Nieuwsbericht

Start carnavalsseizoen groots gevierd in De Lier

De Torenuilen keren aankomend carnavalsseizoen terug naar de plek waar het voor hen ooit begon: dorpshuis De Lier. Daar waar in 1965 de eerste carnavalsprins van ons dorp werd voorgesteld, gaat dit jaar opperheerser Niels d’n Urste voorop in de polonaise. Om de nieuwe residentie, alsook het aanstaande carnavalsseizoen, feestelijk in te luiden is er een grootse feestavond op vrijdag 11 november, ofwel ‘de elfde van de elfde’.

Normaliter geldt de prinsbekendmaking als aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen, ware het niet dat Niels van Heesch de eer te beurt valt om tweemaal op rij als prins de scepter te mogen zwaaien, vanwege de aangepaste ‘corona-editie’ van afgelopen jaar. „Desalniettemin vonden we dat er ook zonder bekendmaking genoeg reden is voor een goed feest”, aldus Henry Reijnen namens de organisatie.

„Ervan uitgaande dat menig carnavalsvierder staat te popelen om weer ouderwets gezellig samen te hossen en te springen, hopen we dat zo veel mogelijk Puiflijkenaren de start van het nieuwe carnavalsjaar met ons willen vieren”, vult Machteld Walraven aan. „Iedereen is dan ook van harte welkom.”

Over de invulling van het programma wil men verder nog niet al te veel kwijt, behalve dat het een écht carnavalsfeest wordt, met passende muziek voor alle leeftijden en een optreden van een verrassingsartiest. Als vanzelfsprekend hoopt de organisatie dat alle bezoekers zich zullen verkleden. De toegang tot de feestavond in De Lier is gratis; meer informatie volgt op torenuilen.nl.