Nieuwsbericht

Wekelijkse fietstochtjes voor senioren

Leden van vereniging Senioren Puiflijk gaan elke woensdag fietsen. Er zijn twee ploegjes, vertelt voorzitter Luc Remers. In de ochtend de Deurtrappers, gevolgd door, jawel, de Middagtrappers. Iedereen kan mee.

Bij een beetje fietsweer staat elke woensdagochtend om 09.00 uur bij dorpshuis De Lier een fietsploegje klaar voor de start van een tochtje door Maas en Waal. Onderweg wordt op gezellige wijze gepauzeerd met koffie of thee. „Iets lekkers erbij valt in de categorie van dat hebben we wel verdiend”, grapt Luc. Rond het middaguur is de club weer in Puiflijk.

Omdat het tijdstip van 09.00 uur niet iedere pedaleur goed uitkomt, is er ook een ploegje dat om 13.30 uur vanaf De Lier vertrekt. Zij doen, wat gezellige pauzes en de gevarieerde tochtjes betreft, niet onder voor de ochtendploeg.

Veiligheid staat voorop bij het fietsen. Het is geen wedstrijd, de groepjes zijn klein en het dragen van een helm vindt de vereniging een must. Iedereen kan aansluiten, ook op ‘gewone’ fietsen en ook dorpsgenoten die (nog) geen lid zijn van de seniorenvereniging. Aanmelden voor de activiteit is niet nodig, besluit de voorzitter. „Zorg dat je op tijd aan de start staat bij het dorpshuis.”