Nieuwsbericht

Haalbaarheidsonderzoek dorpshuis uit de startblokken

Het is alweer enige tijd geleden dat ons dorp verrast werd door het bericht in De Gelderlander, waarin te lezen viel dat de gemeente Druten Zaal De Linde strategisch heeft aangekocht. Inmiddels is een projectgroep gevormd, bestaande uit drie ambtenaren van de Werkorganisatie Druten Wijchen, architecten Bram van Oosteren en Eric van Beuningen en een wisselende afvaardiging van bestuursleden van De Lier.

Een haalbaarheidsonderzoek, dat moet uitwijzen of er een mogelijkheid is om het dorpshuis te verhuizen naar de locatie van Zaal De Linde, is uit de startblokken. In het eerste kwartaal van 2021 worden de eerste uitkomsten daarvan aan de gemeenteraad aangeboden. Afhankelijk van de resultaten zal dan worden besloten óf en hoeveel budget voor het project kan worden vrijgemaakt. Het doel is om teneinde te komen tot een plan, waarin ook zaken aan bod komen als het ontwerp van een toekomstig gebouw, de indeling daarvan en de invulling van de buitenruimte.

Nieuwe bestuursleden
Het bestuur van Dorpshuis De Lier werd onlangs aangevuld met drie dorpsgenoten. Graag stellen zij zich aan u voor.

Andres Braun – Slootsestraat
„Middels mijn toetreding tot het bestuur van Stichting Dorpshuis De Lier, wil ik mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe multifunctionele dorpshuis in ons mooie dorp Puiflijk. Een prachtig, uniek én evenzo uitdagend project, waarvoor ik mij graag met meer dan 100% ga inzetten!”

Maartje Driessen – Kerkstraat
„Ik kan me Puiflijk niet voorstellen zonder ons dorpshuis. Ik vind het belangrijk dat het dorpshuis zo toegankelijk mogelijk is voor een breed publiek. Daar maak ik mij, samen met de andere bestuursleden, graag sterk voor.”

Berto Buis – Postenhof
„Ik wil graag een steentje bijdragen aan de leefbaarheid van Puiflijk. Een nieuw dorpshuis past hier zeker bij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.