NieuwsberichtVereniging in Beeld

Vereniging in Beeld: DCAP

Op de lange lijst van verenigingen in ons dorp staan grote en kleine clubs. Deze keer aandacht voor de jonge muzikanten van de Drumcombinatie Afferden Puiflijk (DCAP).

De slagwerkers van de 104-jarige muziekvereniging KNA spelen in de Drumcombinatie Afferden Puiflijk, een samenwerking met Eendracht Afferden. In orkest Arezzo, de samenwerking met Willibrordus uit Boven Leeuwen, spelen de blazers.

Alle leerlingen volgen individueel, wekelijks, lessen bij OPMAAT, de gezamenlijke muziekschool van KNA en Eendracht. Zodra een slagwerkleerling een beetje op weg is, wordt hij of zij opgenomen in de jeugdslagwerkgroep van de DCAP. Die repeteert op woensdagavond van 18.45 tot 19.45 uur in De Lier. Sommige leerlingen kunnen zelfs ook al met de ‘grote’ Drumcombinatie meespelen, aansluitend die avond.

De jeugdslagwerkgroep telt momenteel zestien leerlingen, van 8 tot 18 jaar, zo vertelt voorzitter Marcel van Oijen. Dankzij de professionele begeleiding kunnen de leerlingen het D-niveau bereiken en kun je naar het conservatorium.

Van trommelen naar percussie
Waar in het verleden alleen trommels werden bespeeld, wordt er nu letterlijk alles op gebied van percussie uit de kast gehaald. Van triangel tot de kamerbrede melodische marimba, van klokkenspel tot drumstel. De trommel vormt de basis, maar al vrij snel komen andere slaginstrumenten aan bod en is het een genot om te zien hoe er veelvuldig wordt gewisseld tussen de instrumenten tijdens een uitvoering. Dat het muzikale niveau hoog is, blijkt uit het vorig jaar gewonnen Nederlands Kampioenschap in de jeugddivisie.

Zin om met deze spectaculaire jeugdgroep mee te spelen? Ga, zodra dat weer kan, kijken en luisteren op een repetitieavond. Of stuur een berichtje naar marcel@marcelvanoijen.com. Kijk ook eens op de pagina van DCAP op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.