Nieuwsbericht

Happy Stones verstopt in heel Puiflijk

In het voorbijgaan achtergelaten op een bankje, in een holle boom of op een transformatorkast. Verspreid over heel het land kan men tegenwoordig zogenoemde Happy Stones tegenkomen; decoratief beschilderde stenen, die door de makers bewust zijn achtergelaten in de hoop dat iemand anders ze weer vindt. Het fenomeen nam tijdens de coronapandemie een enorme vlucht. Dankzij Ellen van Kol zijn de vrolijke stenen nu ook in heel Puiflijk verstopt. Twaalf stuks om precies te zijn, met een smakelijke beloning voor wie ze weet te vinden.

Het idee voor het Puiflijkse initiatief kwam voort uit het enthousiasme van Ellens kinderen, als ze weer eens ergens een Happy Stone vonden. „Hun blije koppies zette me ertoe aan om anderen ook een lach op het gezicht te bezorgen. In deze voor velen vervelende coronatijd is het immers belangrijk om zelf op zoek te gaan naar dingen die je blij maken. Door er een leuke winactie aan te koppelen kan ik op mijn beurt inwoners op ludieke wijze bedanken voor hun steun in het afgelopen jaar.”

Lekkere traktatie
Waar het normaliter de bedoeling is dat vinders van een Happy Stone de steen weer op een andere plek neerleggen, zodat deze gaat ‘reizen’, zijn de Puiflijkse keien tegen inlevering goed voor een lekkere traktatie. „Op iedere steen is geschilderd welk product uit onze snackbar eraan gekoppeld is”, licht Ellen toe. „Dat varieert van een lekker ijsje tot een diner voor twee.” Het ‘vindersloon’ is te verzilveren door de steen in te leveren in de snackbar. „Wie een foto van zijn vondst deelt op onze Facebookpagina, maakt bovendien kans op een extra prijs.”

Een hint over de mogelijke vindplaatsen kunnen we niet lospeuteren bij de enthousiaste horeca-onderneemster. Lezers van onze dorpskrant zullen het dus moeten doen met het zoekgebied Puiflijk als enige aanwijzing. „Speurplezier gegarandeerd”, verzekert Ellen.