Nieuwsbericht

Tijssen Vers heropent later dit jaar met vernieuwd winkelconcept

Lekker, gezond en gemak, dat zijn de drie belangrijkste pijlers voor het nieuwe winkelconcept dat Tijssen Vers later dit jaar presenteert. Niet alleen krijgt de winkel aan de Kerkstraat een groter vloeroppervlak, ook het interieur ondergaat een facelift en het assortiment wordt flink uitgebreid.

„Ons bedrijf blijft groeien”, vertelt Jan-Willem Tijssen trots. „Dat komt omdat we steeds blijven vernieuwen. Iets wat noodzakelijk is, want de markt is constant aan verandering onderhevig, net als de denkwijze van de consument”, legt hij uit. „We zien de vraag naar gezonde en kwalitatief hoogstaande producten alsmaar groeien en tegelijkertijd worden gemak en service steeds belangrijker. Het lukt ons goed op beide ontwikkelingen in te blijven spelen en dat vraagt op dit moment ook om een vernieuwde winkel.”

Aandacht voor producten
Jan-Willem deelt maar al te graag de ontwerpen voor zijn nieuwe winkel. Die visualisaties geven een impressie van een moderne, eigentijdse ruimte met een ambachtelijke uitstraling en volop aandacht voor de producten. „Dat is precies waar het om draait. De uitbreiding in vloeroppervlak biedt ons de mogelijkheid om de verschillende productgroepen beter te presenteren. Denk daarbij aan een ruimer opgezette kaasafdeling, aangevuld met smakelijke producten voor bij de borrel.”

Bonenkoffie en bonbons
Er wordt tevens ingezet op uitbreiding van het assortiment. „De basis is en blijft natuurlijk vers – met een ruime keuze aan maaltijden, soepen en desserts – maar we willen ook een totaalpakket bieden en onszelf blijven onderscheiden. Vanuit deze gedachte hebben we een aantal producten geselecteerd die van toegevoegde waarde zijn op het huidige assortiment. Zo kan men straks ook in de winkel terecht voor ons eigen label (bonen)koffie en komt er een mooie vitrine met kwaliteitschocolade- en bonbons.”

Gemak dient de mens
In weer een ander gedeelte van de nieuwe winkel zullen belegde broodjes, salades, sappen en smoothies vers worden bereid. „Daarmee voegen we een ‘to–gomoment’ toe”, aldus Jan-Willem. „Ideaal voor ontbijt of lunch, voor een lekker weekend of tijdens het (thuis)werken.” Verder komt er een mogelijkheid om contant geld op te nemen – iets waar sinds het verdwijnen van de pinautomaat in het dorp nog steeds vraag naar is – en er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een uitgebreide webshop met, op termijn, ook een drive-thru om bestellingen op te halen. „Want, gemak dient de mens. Zeker anno 2021.”
 
Winkel om de hoek
Al met al blijft Tijssen Vers natuurlijk ook ‘gewoon’ de winkel om de hoek. Een voorziening die het wonen in Puiflijk comfortabeler maakt en welke ook in belangrijke mate een sociale functie heeft, goed voor ontmoeting en een praatje. „Dat zal ook altijd zo blijven”, verzekert Jan-Willem. „Puiflijk is ons trouw en wij Puiflijk, en dat al meer dan dertig jaar.”

Hoe het begon…
De geschiedenis van Tijssen Vers gaat meer dan drie decennia terug. In 1990 begon Jan-Willem Tijssen met de verkoop van verse groenten, fruit en aanverwante producten, vanuit een rijdende winkel die hij overnam van dorpsgenoot Geert Lamers. Niet veel later kreeg de jonge ondernemer – hij is dan begin twintig – de mogelijkheid om een stuk van de boerderij van Harrie Worsseling te huren om er een groentewinkeltje te beginnen. Harrie was indertijd bevriend met Jan-Willems vader Wiel, samen hielden zij wat vee voor de handel. Het jeugdig ondernemerschap van Wiels zoon sprak Harrie wel aan en zo ontstond een band tussen de twee vaders.

Op de ‘deel’ van de boerenwoning werd een klein winkeltje ingericht. Jarenlang hielp vader Wiel daar de klanten, terwijl Jan-Willem met zijn rijdende winkelwagen door de streek trok. Zijn latere compagnon Bob van den Hark begon destijds als 11-jarige met het vullen van winkel en wagen.

Jan-Willems vrouw Marie-José nam van lieverlee de winkelverkoop over van haar schoonvader. Wiel en zijn vrouw Annie bleven het stel overigens, net als de ouders van Marie-José, met raad en daad bijstaan.

Eind jaren 90 kreeg Jan-Willem de mogelijkheid om de boerderij van Harrie te kopen. Vlak na de millenniumwisseling moest de oude woning het veld ruimen voor een moderne bedrijfsruimte met professionele bereidingskeuken, het pand zoals men dat nu kent. Hoewel in die tijd ook nog altijd twee verkoopwagens rondreden, behoren deze inmiddels tot het verleden.

Het nieuwe bedrijfspand maakte de weg vrij voor een jarenlange groei, hetgeen Bob van den Hark de mogelijkheid bood om als compagnon in het bedrijf te treden. Anno 2021 is Tijssen Vers, na verschillende verbouwingen, van groentewinkeltje uitgegroeid tot versspecialist van formaat. Wekelijks vinden bijna 5000 maaltijden hun weg van de keuken in Puiflijk naar zowel particuliere als zakelijke afnemers in de wijde omtrek.

Het 30-jarig bestaan van het bedrijf, vorig jaar, ging door corona stilletjes voorbij. Later dit jaar hopen Jan-Willem, Marie-José en Bob het alsnog te kunnen vieren.