Nieuwsbericht

Pans en Tine Kobus vieren diamanten huwelijk

Dinsdag 18 juni is het zestig jaar geleden dat Pans Kobus en Tine Kobus-van Essen in het huwelijksbootje stapten. Sinds 1978 woont het echtpaar in ons dorp en daar voelen zij zich tot de dag van vandaag erg thuis.

Pans en Tine leerden elkaar kennen op de middelbare school in Zutphen, de plaats waar Pans werd geboren. Tine verhuisde op 8-jarige leeftijd naar Warnsveld, een dorp onder de rook van de Hanzestad. Oorspronkelijk komt ze uit Apeldoorn.

Na het volgen van de ATS in Apeldoorn, en twee jaar in militaire dienst, vond Pans een baan in Eindhoven. Eerst bij een groot garagebedrijf en later bij DAF. Tine begon een loopbaan in het onderwijs, aanvankelijk in Doetinchem en later in Eindhoven.

Beiden woonden indertijd nog op kamers, want samenwonen voor het huwelijk was er voor het stel niet bij. Toen er een zolderverdieping vrijkwam besloten ze dan ook snel te trouwen. Twee jaar later betrokken Pans en Tine een flatje en na een jaar een fijn eigen huis. In 1967 werden zij de gelukkige ouders van zoon Matthijs en in 1969 volgde dochter Jantien.

In 1974 verhuisde het gezin naar de Drutense Leigraaf, vanwege Pans nieuwe baan. Sinds 1978 wonen Pans en Tine op de Slink, in een huis dat ze zelf lieten bouwen en waarin ze samen nog lang en gelukkig hopen te wonen.